Bandırma'da İmam Hatip Ortaokulu'nun yeri belirlendi

Bandırma

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan:”Eğitim- öğretimde çok iyi bir yerdeyiz”



Bandırma'da, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılacak olan İmam Hatip İlköğretim Okulu'nun binası belirlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan'ın verdiği bilgiye göre, Süleyman Şeker İlköğretim Okulu binası, İmam Hatip Ortaokulu'na tahsis edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Demirhan, iki katlı bu binamızın üst katında, Rehberlik Araştırma Merkezi olarak kullanılan dört sınıf vardı. Bu merkezi boşaltarak, binayı İmam Hatip Ortaokulu için ayırdık. Önümüzdeki 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, ilçemizdeki diğer okulların bünyesinde hiçbir değişiklik olmayacaktır” diye konuştu.

Geride bıraktığımız 2011-2012 eğitim-öğretim yılını da değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, şunları söyledi:

Geride bıraktığımız eğitim-öğretim yılı Bandırma için genelde başarılı geçti. 2006 yılında başlattığımız ‘Ben, Değerliyim” projesi kapsamında, geçen dönemde 6 okulda ‘pilot' uygulama yaptık. Özellikle branş öğretmenlerimizin, proje konusunda daha çok bilgi ve deneyim sahibi olarak, sisteme uyum sağlamalarının yanı sıra projenin diğer bir ayağı durumundaki işliklerin de yaşama geçirilmesiyle birlikte ‘Ben, Değerliyim'in, hız kazanacağına inanıyorum. Yine geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında, Avrupa Birliği'nin bazı fonlarından yararlandığımız gibi Liseler Vadisi konusunda da önemli adımlar attık. Hepsinden önemlisi de, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında, toplam 23.283 öğrencimize, çeşitli sosyal ve kültürel etkinliklerde kendilerini gösterme olanağı sağladık. Şu gerçeği bir kez daha vurgulamak isterim ki, eğitim ve öğretimde çok iyi bir yerdeyiz.”

Öte yandan, geride bıraktığımız mayıs ayı içinde, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı ilköğretim ve orta dereceli okullarda çalışan toplam 28 öğretmenin, emekli olmak için yazılı başvuru yaptıkları öğrenildi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli